Dickies

Dickies - slitesterk workwear-tradisjon fra USA siden 1922

Dickies har en lang historie bak seg som avspeiler seg i deres klær i dag. Opprinnelig produserte de overalls til de amerikanske jernbanearbeiderne, og deres kvalitet ble populær blant arbeiderne og det ble raskt en stor etterspørsel etter slitesterke klær til hardt fysisk arbeid. Dickies har blitt kjent for å kombinere stil og holdbarhet, noe som gir unike klær som tåler bruk og slit. Klærne blir brukt av alle fra håndverkern til skateren, til utendørsentuasiasten. Det de har til felles, er deres krav til holdbart tøy som er praktisk samtidig som det er pent - og her oppfyller Dickies alle krav.
Sjekk også ut våres brand-shop med enda mer Dickies Work Wear.
Skandinavias Største Utvalg
Lett bytte
30 dagers åpent kjøp
ALLE PRISER ER INKLMOMS

Historien bak DickiesDet hele begynte for nesten 100 år siden, i 1918, da C. N. Williamson og E. E. "Colonel" Dickie gikk sammen og åpnet selskapet U.S. Overall Company. Fire år senere ble selskapet i forbindelse med et kjøp omdøpt til Williamson-Dickie Manufacturing Company.

Selskapet ble startet i Texas, som både da og nå er kjent for sitt barske miljø og sine hardhudede innbyggere - to kvaliteter Williamson og Dickie ønsket å overføre til deres nye kleskolleksjon.

Helt fra starten opplevde Williamson-Dickie en fornuftig vekst. De klarte å skape slitesterke plagg til rimelige priser, og de lokale arbeiderne var stolte av å kunne bruke og støtte det lokale selskapet, da den var et symbol på Texas og dens innbyggere. Det eneste som kunne ta suksessen vekk fra dem, var den store depresjonen i 1928, og det gjorde det. Det gikk som kjent utover virksomheter rundt om i verden, og særlig i USA. Senere, i takt med at økonomien kom på plass igjen begynte arbeiderne å strømme til Williamson-Dickie, og eierne kunne igjen nyte en periode av vekst, velstand og gode salgstall.

15-20 år senere, under andre verdenskrig, ble Williamson-Dickie bedt om å produsere millioner av uniformer til den amerikanske hæren, noe som ga selskapet nok kapital til å produsere andre typer klær. Da krigen sluttet og Williamson-Dickie igjen produserte klær til arbeidsbruk, begynte eierne å bygge nye varehus og produksjonsanlegg - tiden var inne for å vokse enda mer. Gjennom deres kontakter i et texansk oljefirma fikk virksomheten forfeste i Mellomøsten, og de var med på jakten etter sort gull der. Williamson-Dickie hadde også begynt å spre seg til Europa, da det også var en stor etterspørsel etter slitesterke og prisvennlige arbeidsuniformer der.