M65 jakker til menn

M65 jakken er en ikonisk armyjakke, som siden introduksjonen i 1965 har vunnet en plass som den ultimate militærjakken blant både soldater og moteriktige sivile. Da M65 jakken ble introdusert, var det med et banebrytende design, og er fortsatt den dag i dag en superanvendelig helårsjakke. Den er nemlig full av praktiske detaljer som f.eks. uttakbart innerfôr, høy krage, mange lommer og skjult hette i kragen. Modellen har blitt endret og optimert siden ´65, men den originale M65-looken er stadig ikke til å ta feil av. Nedenfor finner du et kjempeutvalg, i klassiske militærfarger, camouflage og streetwear-fortolkede utgaver.
Skandinavias Største Utvalg
Lett bytte
30 dagers åpent kjøp
ALLE PRISER ER INKLMOMS

M65 jakken – praktisk og holdbar army moteM65 jakken er praktisk army fashion, som ikke kun er moderne streetfashion men også en praktisk venn å ha i en travel hverdag. Du har f.eks. muligheten til å enkelt tilpasse jakken til dagens temperaturer, da foringen enkelt kan tas ut og du kan da bruke den på en varm sommerdag. M65-jakken har fire lommer med klapp foran, slik at du enkelt kan få med deg ting - også når du er på farten. Den har også et snøre rundt midjen, slik at passformen kan endres ettersom hva du har på deg og hvordan du vil at den skal sitte. Utover dette, har den også andre smarte features som en 'stand-up collar', som er en skjult hette i kragen som enkelt kan pakkes ut og brukes hvis det skulle regnet eller blåst ekstra mye.

M65 jakken – fra hæren til HollywoodDet er nok få andre jakker som har sett verden som denne jakken har! Hvis du kjenner denne jakken igjen, er det nok fordi du har sett den på krigsbilder eller i klassiske Hollywood-filmer.

M65 jakken ble introdusert i 1965 som en oppdatert kampjakke til bruk i Vietnamkrigen. Materialet hadde fått seg en god oppgradering og taktiske erstatninger hadde blitt gjort, såsom f.eks. glidelås istedenfor knapper.

Den stilige armyjakken ble senere ansett som allmennseie blant sivilbefolkningen fra omkring 60-/70-tallet, da overskuddslagrene solgte jakkene til hippier som protesterte mot krigen. De festet fredssignaliserende budskaper på jakkene, samtidig som veteranene brukte de for å kunne identifisere de som var i samme stilling som dem selv. Senere ble denne militære jakken gjort tidløs på motebildet da stjerner som Al Pacino, Sylvester Stallone og Robert De Niro brukte dem i klassiskerne Serpico, Rambo og Taxi Driver.

I dag lever M65 jakken i beste velgående, da store motehus gang på gang gjenbruker modellen og de rå army detaljene.