Militær parkajakker til menn - perfekt til den norske kulden

Army parkajakker er opprinnelig utviklet av US Airforce, til bruk for både piloter og annet personale stasjonert i veldig kalde miljøer, f.eks. i Arktis. Militære parkajakker er typisk lengre enn normale jakker, og de har dessuten en hette, som kan glides opp eller strammes helt igjen, slik at det meste av ansiktet er skjermet av mot kulden - som er viktig for å holde på kroppstemperaturen. Militære parkajakker fra Army Star er, som originalen, varme og med et lengre snitt enn alminnelige jakker. Army parkajakker egner seg godt til den kalde norske høsten og vinteren, hvis man gjerne vil unngå å fryse samtidig som man ser flott ut.

Les mer Read Less

20 Produkter

per side
Angi synkende retning

Parkajakker og frakker - bekjemp kulden med army mote

Parkajakken er stilig army fashion som egner seg perfekt til den norske høsten og vinteren. Parkajakken yter fantastisk beskyttelse av kroppen i kaldt vær, da dens ekstra lengde, og noen ganger hette, gjør det lettere for deg å isolere kroppen fra kulden og forbli varm.

Parkajakken har blitt særlig populær gjennom to modeller - N-3B og Fishtail. N-3B, som har fått det folkelige navnet "snorkel parka", er en god vinterjakke som lar deg gjemme deg bort fra vinterens kalde vær. Man kan pakkes tett inn ved å snøre den sammen, og dette isolerer hode og ører - det er gjennomtenkt army fashion.

Fishtail-modellen har fått sitt navn etter den nederste delen av ryggen som er todelt. Jakken var i mange år populær i militæret på grunn av dens praktiske egenskaper, og dette skyldes særlig den nederste delen av ryggen som kan snøres rundt benene for å gjøre soldaten mer bevegelig, samt dens beskyttende effekt som ytterste lag utenpå uniformen.

Egenskapen som et beskyttende ytterlag gjorde senere parkajakken populær i den britiske MOD subkulturen, hvor musikk- og moteinteresserte unge kjøpte modellene i militære overskuddslagre, og brukte dem til å beskytte deres finere tøy når de kjørte på scooter. Siden da har parkaen blitt observert i filmer, i motemagasiner og som en foretrukken jakke når det gjelder praktisk vinterbekledning.